Modelspoorclub 1313

Clubtijd: Dinsdag 19:00 - 20:30 uur
Leeftijd: 11 - 15 jaar

Senioren: Van 16 en ouder (maximaal 15 leden)
Clubtijd: Dinsdag 20.30 - 22.00 uur

 

Tijdens deze clubavonden bouwt ieder lid aan een eigen treinbaanmodule. Een module is een onderdeel van een grote spoorbaan, die eens in de zoveel tijd wordt opgebouwd.
De module kan een bestaand stukje van een dorp zijn, bijv, de binnenhaven van Uitgeest, maar natuurlijk kunnen de leden ook zelf hun eigen stad bouwen.
De ervaren leden leren nieuwe leden hoe je een modelspoorbaan kunt bouwen. Denk hierbij aan zelf bomen, bergen, tunnels, wegen met verkeer en huisjes maken.
Nieuwe leden beginnen met een kleine maquette om de basisvaardigheden te oefenen.

Modelspoorclub FABO bouwt nieuwe baan!

De modelspoorclub van de FABO gaat een nieuwe spoorbaan bouwen! De oude baan vertoont steeds meer mankementen en onderdelen zijn bijna niet meer te repareren of te vervangen. Daarnaast vergt het op en afbouwen van deze baan zoveel tijd, dat deze in de praktijk nagenoeg niet wordt gebruikt.
De nieuwe baan gaat kleiner worden met meer details. Het landschap wordt zo gemaakt dat het in meer verschillende landen zou kunnen liggen. De details bestaan vooral uit bewegende onderdelen in de dorpen en landerijen. Er wordt gekeken of er naast treinen ook auto’s kunnen rijden in het landschap. De plannen zijn nog niet uitgewerkt maar de ideeën zijn er zeker.
Ben je enthousiast geworden, 14 jaar of ouder en wil je meebouwen aan de nieuwe baan? Meldt je dan aan als lid van deze club. Gebruik hiervoor het aanmeldingsformulier dat je kunt vinden op de website van de FABO www.fabouitgeest.nl. Hier is ook informatie over de modelspoorclub te vinden. Van september t/m mei is de modelspoorclub elke dinsdagavond bezig met het bouwen van de spoorbaan.
De leiders en leden van de modelspoorclub hebben veel ervaring. Zij kunnen je veel leren op gebied van terreininrichting, verven en verschillende bouwtechnieken. Leden bouwen aan de grote baan of een bak met een stuk eigen spoor en terreinindeling. Deze bakken worden zo gemaakt dat ze aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Alle onderdelen ontwerp en bouw je zelf. Verder kan er ook worden gebouwd aan bouwdozen van kant en klare modellen. De modellen worden in elkaar gezet en geverfd en indien mogelijk wordt er een stukje terrein omheen gebouwd. Een leuke club voor een gezellige avond bouwplezier.

OPEN DAG 29 jan 2017 druk bezocht.
Klik hieronder voor het fotoverslag

2017-01-29 - Open Dag MSC1313 

Lees ook de artikelen over de modulebaan!

Wil je een keer komen kijken, meld je dan aan via dit aanmeldformulier Je krijgt een bericht terug van de ledenadministratie of er een plekje is en wanneer je mag komen kijken op de club.

De leiding van onze clubs bestaat uit verschillende vrijwilligers, zij leiden elke week dezelfde club op dezelfde avond. Ben jij handig/creatief en vind je het leuk om dit ook aan kinderen door te geven? Dan is leidinggeven op een van onze clubs misschien ook iets voor jou. Kijk voor meer informatie hier.

Modelspoor2 Modelspoor1 

Блог http://webekm.com/ и още нещо.

Full premium theme for CMS

Bookmaker bet365 The best odds.