In februari zijn er taartjes versierd met marsepein. Hier enkele van de gemaakte taartjes.

DSC 0001 BURST20190216114427703DSC 0196DSC 0204 1DSC 0229

Vrijwilliger in beeld

Modelspoorclub FABO bouwt nieuwe baan!

De modelspoorclub van de FABO gaat een nieuwe spoorbaan bouwen! De oude baan vertoont steeds meer mankementen en onderdelen zijn bijna niet meer te repareren of te vervangen. Daarnaast vergt het op en afbouwen van deze baan zoveel tijd, dat deze in de praktijk nagenoeg niet wordt gebruikt.

De nieuwe baan gaat kleiner worden met meer details. Het landschap wordt zo gemaakt dat het in meer verschillende landen zou kunnen liggen. De details bestaan vooral uit bewegende onderdelen in de dorpen en landerijen. Er wordt gekeken of er naast treinen ook auto’s kunnen rijden in het landschap. De plannen zijn nog niet uitgewerkt maar de ideeën zijn er zeker.

Ben je enthousiast geworden, 14 jaar of ouder en wil je meebouwen aan de nieuwe baan? Meldt je dan aan als lid van deze club. Gebruik hiervoor het aanmeldingsformulier dat je kunt vinden op de website van de FABO www.fabouitgeest.nl. Hier is ook informatie over de modelspoorclub te vinden. Van september t/m mei is de modelspoorclub elke dinsdagavond bezig met het bouwen van de spoorbaan.

De leiders en leden van de modelspoorclub hebben veel ervaring. Zij kunnen je veel leren op gebied van terreininrichting, verven en verschillende bouwtechnieken. Leden bouwen aan de grote baan of een bak met een stuk eigen spoor en terreinindeling. Deze bakken worden zo gemaakt dat ze aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Alle onderdelen ontwerp en bouw je zelf. Verder kan er ook worden gebouwd aan bouwdozen van kant en klare modellen. De modellen worden in elkaar gezet en geverfd en indien mogelijk wordt er een stukje terrein omheen gebouwd. Een leuke club voor een gezellige avond bouwplezier.

Fabo Logboeken

De Fabo is vortgekomen uit de Fakkel en het Bosvolk , beiden kerkelijke jongerenorganisaties.
In 1974 is de Fakkel samen gegaan met het Bosvolk. De naam werd toen "Algemeen Christelijke Jeugdorganisatie Fakkel-Bosvolk met als verkorte naam FABO.
Later is dit Fabo Hobbyvereniging Uitgeest geworden en heeft het geen kerkelijke binding meer.

Vanaf de start van de Fakkel zijn er logboeken bijgehouden waar de activiteiten in beschreven werden. Er zijn in toaal 3 van die logboeken.
Die heb ik ingescant en bewerkt tot PDF. Hieronder zijn ze te bekijken.

Fabo logboek 1 (1953-1980)

Logboek1


Fabo Logboek 2 (1980-1992)

Logboek2

 Fabo Logboek 3 (1992-3003)

Logboek3